Suomen Internet-yhdistys - SIY ry

Uutiset

Uutiset

SIY vietti Internet Societyn 25-vuotisjuhlaa

Vuonna 1992 perustettu Internet Society juhli 25-vuotista taivaltaan 19. syyskuuta vuorokauden mittaisella verkkolähetyksellä, jonka kiersi maapallon “auringon mukana” alkaen Los Angelesista ja päättyen samaan kaupunkiin. Niin kuin vuosipäivinä aina, lähetyksessä muisteltiin menneitä, joissa Internet Societyllä oli tärkeä rooli: se perustettiin tukiyhteisöksi ja juridiseksi selkänojaksi internetin varhaisille kehittäjille, jotka olivat hajallaan amerikkalaisissa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa. Mutta ennen kaikkea Internet Society katsoi juhlapäivänään eteenpäin julkistamalla uuden skenaarioraportin internetin tulevaisuudesta. Ne kehitettiin puolitoista vuotta kestäneessä projektissa, johon otti osaa satoja asiantuntijoita kaikkialta maailmasta, myös Suomesta.

InterCommunity 2017

Internet Society perustettiin 1992 taustayhteisöksi internetin kehittäjille ja ensimmäisille käyttäjille. Käyttäjiä oli silloin vain muutama miljoona, suurin osa Yhdysvalloissa. Nyt kun Internet Society juhlii 25-vuotista taivaltaan, verkon käyttäjiä on lähes neljä miljardia – hiukan yli puolet koko ihmiskunnasta. 

SIY allekirjoitti Secure Internet -vetoomuksen

Suomen Internet-yhdistys – samoin kuin toistakymmentä muuta Internet Society chapteria –  on allekirjoittanut Secure Internet – vetoomuksen maailman valtiollisille johtajlle Internetin turvallisuuden ja eheyden varmistamiseksi. Vetoomuksessa pyydetään hallituksia pidättymään kaikista sellaisista lainsäädännöllisistä ja muista toimista, jotka rajoittaisivat salauksen käyttömahdollisuuksia tai heikentäisivät sitä ja muita varmoja viestinnän teknologioita ja työkaluja.

...Testi