Suomen Internet-yhdistys - SIY ry

Blogi

Blogi kuukausinäkymä

Seminaarimatka Tallinnaan

Viimeksi muutettu: 
Perjantai, 15 helmikuu, 2019 - 10:17

Muistan vielä kuin eilisen päivän, kun yhdistyksen edellinen ja pitkäaikainen puheenjohtaja Yrjö Länsipuro tavoitti minut kesken lomamatkani Bulgarian rannalta ja varovasti kyseli jos olisin mahdollisesti kiinnostunut jatkamaan SIY:n puheenjohtajana hänen jälkeensä. Tämä Yrjön yhteydenotto tuli kirjaimellisesti kuin kirkkaalta taivaalta, sillä en todellakaan osannut sitä odottaa ja lisäksi asian mieleenpainuvuutta lisäsi se, että olin reilusti ennakoivasti päättänyt uuden vuoden lupauksena vähentää luottamustehtäviä yhdistyksissä.
 

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 4 tammikuu, 2018 - 10:00

Suomen Internet-yhdistys, ulkoministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunta järjestivät yhteistyökumppaneidensa kanssa Finnish Internet Forum -tilaisuuden Pikkuparlamentin auditoriossa 26.4. klo 8.30−14.00. Finnish Internet Forum järjestettiin nyt kahdeksannen kerran. Auditorio oli täynnä, verkkolähetyksellä oli  lähes 400 katsojaa ja keskusteluun Twitter-seinällä osalistui lähes 80 henkilöä. Tilaisuuden juontajana oli Suomen Internet-yhdistyksen varapuheenjohtaja Jorma Mellin.
 

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 4 tammikuu, 2018 - 09:46

Internet on näyttänyt alkutalvesta ihan samalta kuin syyskesällä. Mikään ei ole kertonut käyttäjälle että syys-lokakuun vaihteessa internetin hallinnassa oli tapahtunut historiallinen muutos. Silloin raukesi sopimus, jonka nojalla Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) on vuodesta 1998 lähtien Yhdysvaltain kauppaministeriön toimeksiannosta hallinnoinut internetin tunnisteita – IP-osoitteita, ylimmän tason verkkotunnuksia, protokolla- ja porttiparametrejä. ICANN hoitaa tätä tonttia edelleenkin, mutta nyt sopimuksen rauettua itsenäisenä toimijana, ei enää Yhdysvaltain kauppaministeriön, vaan maailman globaalin monitoimijayhteisön valvonnassa.
 

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 4 tammikuu, 2018 - 09:46

Juhannuksen ja kesälomien autioittamaan Helsinkiin saapui pyhien jälkeiseksi viikoksi 1 400 kokousvierasta, joiden läsnäoloa julistivat isot kirjaimet ja numerot Finlandia-talon seinällä: ICANN 56. Useimmille ohikulkijoille varmasti täysi mysteeri, vaikka  suomalaisessa mediassa olikin yritetty selvittää, mitä väkeä ja miksi. Joka tapauksessa, marmoriseinien sisällä Internetin tunnistejärjestelmiä koordinoiva Internet Corporation for Assigned Names and Numbers piti yhtä kolmesta tämänvuotisesta suurkokouksestaan. Suomi oli lyhyellä varoitusajalla tarjoutunut isännöimään sen Panama Cityn sijasta.
 

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 4 tammikuu, 2018 - 09:47
Tagilistaus: 

Internetin domain-nimien ja muiden tunnisteiden teknisestä koordinaatiosta vastaava Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) tuotti kaksi hyvää uutista kokouksessaan Marrakechissa Marokossa maaliskuun alussa, toisen niistä erityisesti Suomen kannalta: ICANN:n kesäkuun kokous pidetään Helsingissä 27.–30.6.2017.  Se oli alun perin tarkoitus pitää Panama Cityssä, mutta jouduttiin siirtämään pois zika-viruksen uhan alta.
 

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 4 tammikuu, 2018 - 09:47
Tagilistaus: